Steun Vriendenlotterij maakt iPS onderzoek een feit

Op 13 februari 2014 ontving de WE Foundation in samenwerking met het Zeldzame Ziekten Fonds een fantastisch bedrag van De Vriendenloterij tijdens het Goed Geld Gala gehouden in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Met deze eenmalige gift kan de WE Foundation tezamen met het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam het baanbrekende onderzoek naar iPS cellen realiseren. Het iPS cellen onderzoek heeft als doel een nieuwe therapie te ontwikkelen voor patiënten met lysosomale stofwisselingsziekten die werkzaam is op gebieden waar de huidige therapie momenteel onvoldoende resultaat boekt. André Kuipers, ambassadeur van de WE Foundation en Charles Ruigrok, directeur van het Zeldzame Ziekten Fonds namen met trots de cheque met het geweldige bedrag van 264.244,- Euro in ontvangst uit handen van Quinty Trustfull die de avond fantastisch verzorgde.