Kans op rolstoelvrije toekomst voor kinderen met stofwisselingsziekten

Per 11 november 2014 gaat het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam van start met innovatief stamcelonderzoek om de vooruitzichten voor kwetsbare kinderen met stofwisselingsziekten te verbeteren. Een belangrijke eerste stap voorwaarts naar een toekomst zonder pijn en met meer bewegingsmogelijkheden; een wereld van verschil voor kinderen die nu vaak in een rolstoel belanden. Dit onderzoek is mogelijk dankzij een schenking van de WE Foundation in samenwerking met De Vriendenloterij en het Zeldzame Ziekte Fonds.

Bij het Erasmus MC wordt de komende 4 jaar onderzoek gedaan naar het ontwikkelen van nieuwe therapie├źn op basis van iPS cellen. Dit is een techniek waarbij aangetaste cellen nauwkeurig kunnen worden ‘gerepareerd’ en teruggeplaatst bij een pati├źnt zodat deze zich in het lichaam verder als gezonde cellen kunnen gaan gedragen. Dit soort innovatief onderzoek is dringend nodig voor kinderen die geconfronteerd worden met ernstige handicaps die nu niet behandelt kunnen worden. Voor hen kan het een verschil maken tussen een leven met of zonder rolstoel.

De WE Foundation is trots en dankbaar dat haar inspanningen tot zulks baanbrekend onderzoek heeft geleidt. Bij deze willen dan ook alle donateurs, ambassadeurs en vrijwilligers danken voor hun inzet en vertrouwen in de WE Foundation. Het is nog een lange strijd, maar samen maken WE het verschil.