WE Foundation bij RTL4 Koffietijd

11 November waren WE Foundation ambassadeur Andre Kuipers en voorzitter Evelien Oosterveld te gast bij RTL4 Koffietijd om aandacht te vragen voor het belang van meer onderzoek naar stofwisselingsziekten. In een mooi item van zo’n 10 minuten leggen Evelien en Andre uit wat stofwisselingsziekten zijn en wat voor een impact ze hebben op, de vaak jonge, patiënten. Daarnaast benadrukken ze ook de noodzaak van meer onderzoek om kwetsbare kinderen met stofwisselingsziekten beter te helpen.

Aanleiding hiervoor is het recent opgestarte onderzoek bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam waar gekeken wordt hoe door middel van iPS cellen de, als het ware ‘gerepareerde,’ cellen in de patiënt teruggeplaatst kunnen worden zodat ze als gezonde cellen kunnen gaan acteren. Dit innovatieve onderzoek, mede mogelijk gemaakt door de WE Foundation, De VriendenLoterij en het Zeldzame Ziekten Fonds is een voorbeeld van het soort onderzoek dat de WE Foundation steunt om voor kinderen met stofwisselingsziekten een enorm verschil te kunnen maken. Bekijk hier de uitzending